Skip to main content

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αποτελέσματα Εξετάσεων Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων 1ης περιόδου 2018


Την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018 ανακοινώθηκαν από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. τα αποτελέσματα των Εξετάσεων Πιστοποίησης της Εκπαιδευτικής Επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων Μη Τυπικής Εκπαίδευσης.

Στις εξετάσεις που διεξήχθησαν τα Σαββατοκύριακα από 28 Απριλίου 2018 έως και 13 Μαΐου 2018 σε 21 Εξεταστικά Κέντρα σε όλη τη χώρα, συμμετείχαν συνολικά 3.582 υποψήφιοι από τους οποίους 3.152 (ποσοστό επιτυχίας 87,9%) εντάσσονται στο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων που διατηρεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., σύμφωνα με την ΔΠ/32541/27.07.2018 Απόφαση της 325ης/26.07.2018 Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Οργανισμού. Τα ποσοστά επιτυχίας για το Θεωρητικό και Πρακτικό μέρος των εξετάσεων ανέρχονται σε 89,9% και 80,8% αντίστοιχα.

Ταυτόχρονα ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας, ολοκλήρωσε τις απαραίτητες ενέργειες για τη λειτουργία μιας νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής, η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους πιστοποιημένους εκπαιδευτές, άμεσης πρόσβασης στη χορηγούμενη Βεβαίωση Εκπαιδευτικής Επάρκειας.

Αναλυτικότερα, οι επιτυχόντες μέσω της εφαρμογής http://trainersexams.eoppep.gr και επιλέγοντας το πεδίο «Εκτύπωση Βεβαίωσης» στο κάτω μέρος της οθόνης, μπορούν να εκτυπώσουν τη σχετική Βεβαίωση χωρίς καμία περαιτέρω διοικητική διαδικασία. Τη Βεβαίωση Επάρκειας μπορούν να εκτυπώνουν και οι επιτυχόντες των προηγούμενων εξεταστικών περιόδων.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι οι Εκπαιδευτές Ενηλίκων με Πιστοποιημένη Εκπαιδευτική Επάρκεια μπορούν να ενημερώνονται για το πλήρες χαρτοφυλάκιο των προσόντων τους (ειδικότητα, ΣΤΕΠ, κωδικοί ΕΚΟ, κ.λπ.) στην εφαρμογή: http://trainers.eoppep.gr, εισάγοντας τους κωδικούς τους καθώς και στη μηχανή αναζήτησης εκπαιδευτών με πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια: http://www.eoppep.gr/index.php/el/search-for/adult-educators .


Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Ελένη Γιαννακοπούλου



Κοινοποίηση σε