Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος: Στη σχολή εκπαιδεύονται «παραδοσιακοί» κρεοπώλες ή όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τη διαδικασία της σφαγής και επεξεργασίας του κρέατος και των προϊόντων του, δεδομένου ότι είναι απαραίτητη η βεβαίωση, αν κάποιος θέλει να εργαστεί σε καταστήματα επεξεργασίας, τυποποίησης και εμπορίας κρέατος και προϊόντων του ή να ανοίξει δικό του κρεοπωλείο. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση. Η σχολή διαθέτει τα παρακάτω παραρτήματα όπου μπορείς να απευθυνθείς για περισσότερες πληροφορίες.
•    Αθήνα: Πανιωνίου 25, Πλ. Βικτωρίας, 10440 (τηλ. 210.82.22.518, 2108251871)
•    Θεσσαλονίκη: Χάψα 1, 54626 (τηλ. 2310.521111, 2310551617)
•   Λάρισα: 4o xλ. Εθνικής Οδού Λάρισας-Τρικάλων (Αβερώφειος Γεωργική Σχολή), (2410672700, 24106727702)


Προπαρασκευαστικό και Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού: Εκεί σπουδάζεις την καλλιτεχνική μαρμαροτεχνία. Στη Σχολή γίνονται δεκτοί απόφοιτοι τουλάχιστον Γυμνασίου από όλη την Ελλάδα. Ο αριθμός των εισακτέων καθορίζεται ετησίως και περιλαμβάνει 10-15 σπουδαστές. Ως όριο ηλικίας των υποψηφίων καθορίζεται το 28ο έτος. Η φοίτηση είναι τριετής και τα διδασκόμενα μαθήματα είναι μαρμαρογλυπτική, αρχιτεκτονικό σχέδιο, γλυπτική (πηλός, γύψος), ζωγραφική (σχέδιο, χρώμα) και ιστορία τέχνης. Οι δύο πρώτοι στη βαθμολογία απόφοιτοι κάθε χρονιάς εισάγονται χωρίς εξετάσεις στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Βρες περισσότερες πληροφορίες εδώ και εδώ.

"Το παρόν συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους στο πλαίσιο της πράξης «Διαδικτυακή Διαδραστική Πύλη Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού για εφήβους στους άξονες προτεραιότητας 4,5,6 - οριζόντια πράξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»."