Skip to main content

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 2ΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2020, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»


Οι φετινές Εξετάσεις Πιστοποίησης των Επαγγελματιών οι οποίοι δεν διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο της ειδικότητας «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας», 2ης Περιόδου 2020, διεξάγονται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας Covid - 19. Πρωταρχικό μέλημά μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Σε κάθε περίπτωση, υιοθετούμε πλήρως τις οδηγίες και τις συστάσεις των αρμόδιων φορέων, ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς, υποψήφιοι και συντελεστές των εξετάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα, το Πρόγραμμα των εξετάσεων διαμορφώθηκε ώστε αυτές να υλοποιηθούν σε δεκαπέντε (15) ημέρες και ειδικότερα κατά το χρονικό διάστημα 04-19/07/2020, στον Νομό Αττικής, στον Νομό Θεσσαλονίκης καθώς και στον Νομό Ηρακλείου Κρήτης.

  1. Ώρα προσέλευσης στα εξεταστικά κέντρα θα σταλεί στον κάθε υποψήφιο με SMS.
  2. Για την είσοδο στο Εξεταστικό Κέντρο απαιτείται η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
  3. Ως Εξεταστικά Κέντρα διενέργειας Εξετάσεων Πιστοποίησης ορίζονται τα εξής:

α. Νομός Αττικής:

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΚΕ.ΜΕ.Α. - Πρώην Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Λ. Μεσογείων 96, Αθήνα, 11527, Τηλ: 2107710805, εσωτ. 372.

Συστήνεται οι υποψήφιοι να προσέλθουν εγκαίρως, δεδομένου ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος στάθμευσης οχημάτων εντός ή εκτός του Εξεταστικού Κέντρου.

Πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια των λεωφορείων, του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Προαστιακού σιδηρόδρομου που εξυπηρετούν την περιοχή, μπορείτε να αναζητήσετε στους επίσημους ιστοτόπους του ΟΑΣΑ (www.oasa.gr), της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (www.trainose.gr) και της ΣΤΑΣΥ (www.stasy.gr).

β. Νομός Θεσσαλονίκης:

  1. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Δ.Ι.Ε.Κ. Νεάπολης, Πρώην Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη Θεσσαλονίκη Νεάπολη, 56701, Τηλ: 2310-600963 , 2310-640198, 2310-658724
  2. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΕΠΑ.Σ. Ωραιοκάστρου, Θεσσαλονίκης 73, Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκη,57013 Τηλ: 2310-696216

Πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια των λεωφορείων, που εξυπηρετούν την περιοχή, μπορείτε αναζητήσετε στον επίσημο ιστότοπο του ΟΑΣΘ (www.oasth.gr)

γ. Νομός Ηρακλείου Κρήτης:

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ:6ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου – Κρήτης, Πιτσουλάκη 24, Περιοχή Πατέλες  

Τηλ: 2810-234444 

ΓΕΝΙΚΕΣ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  1. Κάθε υποψήφιος, έως την 30-06-2020, θα λάβει προσωπική ενημέρωση μέσω μηνύματος SMS, στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που δηλώθηκε στην αίτηση συμμετοχής, σε ποιο από τα παραπάνω Εξεταστικά Κέντρα θα πρέπει να παρευρεθεί. Σε περίπτωση μη λήψης του προσωπικού SMS έως την 30-06-2020 και αποκλειστικά γι’ αυτόν το λόγο, μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά, κατά τις ώρες 10:00 – 16:00, στο 210 77 10 805, στο εσωτερικό 350.
  2. Μετά το πέρας του Θεωρητικού Μέρους (γραπτή δοκιμασία) ακολουθεί το Πρακτικό Μέρος των εξετάσεων. Η συμμετοχή στο Θεωρητικό και στο Πρακτικό μέρος των Εξετάσεων Πιστοποίησης είναι υποχρεωτική για να ολοκληρωθεί η συμμετοχή του υποψήφιου στις εξετάσεις. Σε περίπτωση που υποψήφιος απουσιάσει σε ένα από τα δύο μέρη των Εξετάσεων Πιστοποίησης, θεωρείται συνολικά «απών». 
  3. Οι ανωτέρω εξετάσεις θα διεξαχθούν βάσει του άρθρο 17 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών - Ανάπτυξης και Επενδύσεων - Προστασίας του Πολίτη - Παιδείας και Θρησκευμάτων - Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων - Υγείας - Πολιτισμού και Αθλητισμού - Εσωτερικών - Υποδομών και Μεταφορών - Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που δημοσιεύθηκε, ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει (για να δείτε την ΚΥΑ, πατήστε εδώ) και αφορά στους κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
    Επιπρόσθετα, για τις συγκεκριμένες εξετάσεις απευθύνεται ισχυρή σύσταση προς όλους, υποψήφιους και συντελεστές των εξετάσεων, να κάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια των Εξετάσεων χρήση προστατευτικής μάσκας. Για τον σκοπό αυτό, θα υπάρχουν διαθέσιμες μάσκες σε όλα τα Εξεταστικά Κέντρα.
  4. Το αναλυτικό Πρόγραμμα και οι Οδηγίες της εξεταστικής διαδικασίας θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
  5. Παρακαλούνται όλοι οι υποψήφιοι να παρακολουθούν τις ιστοσελίδες του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και του ΚΕ.ΜΕ.Α. για νεότερες ανακοινώσεις σχετικά με την εξεταστική διαδικασία.

Ευχόμαστε σε όλους σας Καλή Επιτυχία!



Κοινοποίηση σε