Skip to main content

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 2ΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2020, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»


ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Οι φετινές Εξετάσεις Πιστοποίησης 2ης Περιόδου 2020 διεξάγονται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας covid - 19. Πρωταρχικό μέλημά μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Σε κάθε περίπτωση, υιοθετούμε πλήρως τις οδηγίες και τις συστάσεις των αρμόδιων φορέων, ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς, υποψήφιοι και συντελεστές των εξετάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα, το Πρόγραμμα των εξετάσεων διαμορφώθηκε  και ανακοινώθηκε (πατήστε εδώ), ώστε αυτές να υλοποιηθούν σε δεκαπέντε (15) ημέρες και ειδικότερα κατά το χρονικό διάστημα: 04-19/07/2020, στον Νομό Αττικής, στον Νομό Θεσσαλονίκης καθώς και στον Νομό Ηρακλείου Κρήτης.

 1. 1.Ώρα προσέλευσης υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα: 07:15 π.μ.
 2. 2.Για την είσοδο στο Εξεταστικό Κέντρο απαιτείται η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
 3. 3.Εξεταστικά Κέντρα διενέργειας Εξετάσεων Πιστοποίησης

α. Νομός Αττικής:

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: : ΚΕ.ΜΕ.Α. - Πρώην Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Λ. Μεσογείων 96, Αθήνα, 11527 Τηλ: 2107710805, εσωτ. 372.

Συστήνεται οι υποψήφιοι να προσέλθουν εγκαίρως, δεδομένου ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος στάθμευσης οχημάτων εντός ή εκτός του Εξεταστικού Κέντρου.

Συστήνεται οι υποψήφιοι να φέρουν μαζί τους φιάλη νερού και καθετί  άλλο απαραίτητο, ενόψει του ότι στο χώρο του Εξεταστικού Κέντρου δεν λειτουργεί κυλικείο.

Πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια των λεωφορείων, του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Προαστιακού σιδηρόδρομου που εξυπηρετούν την περιοχή, μπορείτε να αναζητήσετε στους επίσημους ιστοτόπους του ΟΑΣΑ (www.oasa.gr), της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (www.trainose.gr) και της ΣΤΑΣΥ (www.stasy.gr).

 

β. Νομός Θεσσαλονίκης:

1. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Δ.Ι.Ε.Κ. Νεάπολης, Πρώην Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη Θεσσαλονίκη Νεάπολη, 56701, Τηλ: 2310-600963 , 2310-640198, 2310-658724

2. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΕΠΑ.Σ. Ωραιοκάστρου, Θεσσαλονίκης 73, Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκη, 57013 Τηλ: 2310-696216

Συστήνεται οι υποψήφιοι να φέρουν μαζί τους φιάλη νερού και καθετί  άλλο απαραίτητο, ενόψει του ότι στο χώρο του Εξεταστικού Κέντρου δεν λειτουργεί κυλικείο.

Πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια των λεωφορείων, που εξυπηρετούν την περιοχή, μπορείτε αναζητήσετε στον επίσημο ιστότοπο του ΟΑΣΘ (www.oasth.gr)

γ. Νομός Ηρακλείου Κρήτης:

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 6ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου – Κρήτης, Πιτσουλάκη 24, Περιοχή Πατέλες Τηλ: 2810-234444

Συστήνεται οι υποψήφιοι να φέρουν μαζί τους φιάλη νερού και καθετί  άλλο απαραίτητο, ενόψει του ότι στο χώρο του Εξεταστικού Κέντρου δεν λειτουργεί κυλικείο.

 1. 4.Κάθε υποψήφιος έχει ήδη λάβει προσωπική ενημέρωση μέσω μηνύματος SMS, στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που δηλώθηκε στην αίτηση συμμετοχής, σε ποιο από τα παραπάνω Εξεταστικά Κέντρα θα πρέπει να παρευρεθεί.
 2. 5Με το πέρας του Θεωρητικού Μέρους (γραπτή δοκιμασία) ακολουθεί το Πρακτικό Μέρος των εξετάσεων. Η συμμετοχή στο Θεωρητικό και στο Πρακτικό μέρος των Εξετάσεων Πιστοποίησης είναι υποχρεωτική για να ολοκληρωθεί η συμμετοχή του υποψήφιου στις εξετάσεις. Σε περίπτωση που υποψήφιος απουσιάσει σε ένα από τα δύο μέρη των Εξετάσεων Πιστοποίησης, θεωρείται συνολικά «απών».
 3. 6Οι ανωτέρω εξετάσεις θα διεξαχθούν βάσει τουάρθρο 17της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών - Ανάπτυξης και Επενδύσεων - Προστασίας του Πολίτη - Παιδείας και Θρησκευμάτων - Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων - Υγείας - Πολιτισμού και Αθλητισμού - Εσωτερικών - Υποδομών και Μεταφορών - Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που δημοσιεύθηκε, ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει (για να δείτε την ΚΥΑ, πατήστε εδώ) και αφορά στους κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Επιπρόσθετα, για τις συγκεκριμένες εξετάσεις απευθύνεται ισχυρή σύσταση προς όλους τους υποψήφιους να κάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια των Εξετάσεων χρήση προστατευτικής μάσκας, ενώ για τους συντελεστές των εξετάσεων, η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια των Εξετάσεων.

Προς το σκοπό αυτό θα υπάρχουν διαθέσιμες μάσκες σε όλα τα Εξεταστικά Κέντρα.

Περαιτέρω οδηγίες για την πρόληψη της διασποράς COVID-19 θα βρείτε εδώ.

 1. 7 Οδηγίες Εξεταστικής Διαδικασίας
 • Οι ώρες προσέλευσης θα τηρηθούν αυστηρά, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην εξεταστική διαδικασία.
 • Ειδική σήμανση εντός του εξεταστικού κέντρου θα κατευθύνει τους υποψηφίους στις αίθουσες όπου θα εξεταστούν.
 • Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους δύο στυλό χρώματος μπλε. Δεν επιτρέπεται η χρήση στυλό οποιουδήποτε άλλου χρώματος ή μολύβι.
 • Μετά την είσοδο στις αίθουσες εξετάσεων οι υποψήφιοι υποχρεούνται να απενεργοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα. Επίσης οι υποψήφιοι δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους βιβλία, σημειώσεις ή άλλου είδους βοηθήματα. Μπορούν να έχουν μαζί τους μια μικρή φιάλη με νερό. Το κάπνισμα σε όλους τους χώρους του Εξεταστικού Κέντρου απαγορεύεται.
 • Ο χρόνος της εξέτασης του Θεωρητικού Μέρους (Γραπτή δοκιμασία) αρχίζει αφού διανεμηθεί σε όλους τους υποψηφίους το φύλλο ερωτήσεων.
 • Οι εξεταζόμενοι καλούνται να απαντήσουν σε όλα τα θέματα που τους έχουν τεθεί.
 • Αμέσως μετά την έναρξη της εξέτασης του Θεωρητικού Μέρους (Γραπτή δοκιμασία), αναγράφεται σε εμφανές σημείο ο χρόνος έναρξης και λήξης της εξέτασης. Δεκαπέντε (15) λεπτά πριν από τη λήξη της εξέτασης οι εξεταζόμενοι ειδοποιούνται σχετικά.
 • Η έξοδος από το χώρο των εξετάσεων δεν επιτρέπεται πριν από την παρέλευση μίας ώρας (60 λεπτά) από τον χρόνο έναρξης.
 • Οι εξεταζόμενοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν διευκρινιστικά ερωτήματα αναφορικά με τα προς εξέταση θέματα μέσα σε χρονικό διάστημα μισής ώρας από την ώρα έναρξης της εξέτασης του Θεωρητικού Μέρους (Γραπτή δοκιμασία).
 • Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του Θεωρητικού Μέρους οι επιτηρητές μπορούν να ζητήσουν από εξεταζόμενο να αλλάξει θέση. Οι εξεταζόμενοι υποχρεούνται να ακολουθούν τις υποδείξεις των επιτηρητών.
 • Οι εξεταζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τελευταία σελίδα του γραπτού δοκιμίου τους, ως πρόχειρο.
 • Όσον αφορά εξεταζόμενο που χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο ή βοηθήματα ή επικοινωνεί με άλλους συνεξεταζόμενους ή θέτει στο Γραπτό Δοκίμιο σημεία αναγνώρισης και γενικά δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις ή οδηγίες των επιτηρητών ή διαταράσσει την τάξη ή δολιεύεται γενικά την εξεταστική διαδικασία, προβλέπεται αφαίρεση του Γραπτού Δοκιμίου, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπεύθυνου Εξεταστικού Κέντρου. Στην περίπτωση αυτή το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται με «μηδέν» (00).
 • H έξοδος από την αίθουσα κατά τη διάρκεια της εξέτασης και η επάνοδος για τη συνέχισή της δεν επιτρέπεται. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί, ωστόσο, να επιτραπεί, κατά την κρίση των επιτηρητών, ολιγόλεπτη έξοδος εξεταζόμενου με συνοδεία επιτηρητή.
 • Κάθε εξεταζόμενος, αφού ολοκληρώσει την απάντηση των θεμάτων στο Γραπτό Δοκίμιο, προσέρχεται στον Επιτηρητή, ο οποίος ενώπιον του εξεταζόμενου καλύπτει τα προσωπικά στοιχεία του εξεταζόμενου με αδιαφανές αυτοκόλλητο, διαγράφει τα κενά σημεία του Γραπτού δοκιμίου και υπογράφει στο τέλος των απαντήσεων.
 • Με τη λήξη του χρόνου εξέτασης οι εξεταζόμενοι που έχουν παραμείνει στην αίθουσα οφείλουν να σταματήσουν να γράφουν – ανεξάρτητα από το αν έχουν ολοκληρώσει τις απαντήσεις τους - και να περιμένουν την καθοδήγηση των επιτηρητών για την παράδοση των Γραπτών Δοκιμίων και των Φύλλων Ερωτήσεων.
 • Μετά τη γραπτή δοκιμασία, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο Πρακτικό Μέρος (Προφορική δοκιμασία). Ο υποψήφιοι προσέρχονται κατ’ αλφαβητική σειρά με βάση το πρόγραμμα των εξετάσεων σε ομάδες των τριών (3) ατόμων και η εξέτασή τους γίνεται με τη σειρά για περίπου είκοσι λεπτά (20’) ανά εξεταζόμενο και διαρκεί συνολικά μία (1) ώρα. Η εξέταση των υποψηφίων γίνεται από τριμελή επιτροπή σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Εξεταστικού Κέντρου.
 1. Λεπτομερέστερες οδηγίες για τη διεξαγωγή των Εξετάσεων, αλλά και των ειδικών μέτρων που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας COVID-19, θα παρασχεθούν στους υποψηφίους κατά την ημέρα της Εξέτασής τους και πριν την έναρξη αυτής από τον Υπεύθυνο Εξεταστικού Κέντρου και από τον Υπεύθυνο Διαχείρισης ύποπτων κρουσμάτων λοίμωξης COVID-19.

Ευχόμαστε σε όλους σας Καλή Επιτυχία!Κοινοποίηση σε