Skip to main content

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ. 2020


Ανακοινώνουμε σήμερα τα αποτελέσματα για 10.805 υποψηφίους που εξετάστηκαν σε 184 ειδικότητες του Θεωρητικού και 180 ειδικότητες Πρακτικού Μέρους των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ. 2020. (Σημειώνεται ότι δεν ανακοινώνονται σήμερα τα αποτελέσματα του Πρακτικού Μέρους της ειδικότητας «Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών».)

Για πρώτη φορά, η διόρθωση του συνόλου των γραπτών δοκιμίων ολοκληρώθηκε εντός μόλις ενός μήνα από την ημέρα που αυτά εστάλησαν στο Βαθμολογικό Κέντρο από τα εξεταστικά κέντρα όλων των Περιφερειών της χώρας. 

Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς τους υποψηφίους, προχωρήσαμε αμέσως στη διόρθωση των γραπτών, εν μέσω μιας ιδιαίτερα δυσχερούς περιόδου, ειδικών συνθηκών, λόγω της πανδημίας Covid – 19 και λιγοστών διαθέσιμων πόρων, προτάσσοντας την ανάγκη όλων των υποψηφίων να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στην αγορά εργασίας.

Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://pistop.eoppep.gr/eop_c0040.php (για όλες τις λοιπές κατηγορίες υποψηφίων) και
http://pistop.eoppep.gr/eop_c0041.php (για το θεωρητικό μέρος της ειδικότητας «Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών»)

Στους επιτυχόντες χορηγείται «Βεβαίωση Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης», στην οποία αναγράφεται η βαθμολογία του Θεωρητικού Μέρους των εξετάσεων.

  • Για τους αποφοίτους Ι.Ε.Κ. η Βεβαίωση επέχει θέση «Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5»
  • Για τους αποφοίτους Σ.Ε.Κ. η Βεβαίωση επέχει θέση «Πτυχίου Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 3».

Με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των υποψηφίων και την ανάγκη για προστασία της δημόσιας υγείας, η Βεβαίωση Πιστοποίησης χορηγείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του συνδέσμου: http://pistop.eoppep.gr/eop_c0059.php και θα είναι διαθέσιμη από την προσεχή εβδομάδα.

Για την έκδοση  και χορήγηση στους επιτυχόντες των Διπλωμάτων Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 και των Πτυχίων Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 3  θα ακολουθήσουν νεώτερες ανακοινώσεις.

Σας ευχόμαστε από καρδιάς να έχετε καλή σταδιοδρομία.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

 

Ιωάννα Λυτρίβη



Κοινοποίηση σε