Skip to main content

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» 3ΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2020


Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας, (ΚΕ.ΜΕ.Α.) κατ’ εφαρμογή των άρθρων 1, περ. 8, άρθρα 3 και 4 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης – Κ.Υ.Α. Δ1α/Γ.Π.οικ. 24489 / 17.04.2021, (ΦΕΚ Β 1558/2021) (για να δείτε την Κ.Υ.Α., πατήστε εδώ) σε συνδυασμό με το άρθρο 20 της Κ.Υ.Α. 69543/31.10.2020 (ΦΕΚ Β 4810/2020) ανακοινώνει το Πρόγραμμα Διενέργειας των Εξετάσεων Πιστοποίησης Επαγγελματιών οι οποίοι δεν διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο της ειδικότητας «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας», 3ης περιόδου 2020.

Οι ως άνω Εξετάσεις Πιστοποίησης θα διεξαχθούν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης, στις:
α) 24/04/2021 και 25/04/2021,
β) 08/05/2021 και 09/05/2021 και θα ολοκληρωθούν στις
γ) 15/05/2021 και 16/05/2021,
λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εκάστοτε επιδημιολογικές συνθήκες και τα σχετικά ισχύοντα μέτρα και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης.

Οι φετινές Εξετάσεις Πιστοποίησης των Επαγγελματιών οι οποίοι δεν διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο της ειδικότητας «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας», 3ης Περιόδου 2020, διεξάγονται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας Covid - 19. Πρωταρχικό μέλημά μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Σε κάθε περίπτωση, υιοθετούμε πλήρως τις οδηγίες και τις συστάσεις των αρμόδιων φορέων, ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς, υποψήφιοι και συντελεστές των εξετάσεων.
Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων της 3ης Εξεταστικής Περιόδου 2020 θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της 3ης Εξεταστικής Περιόδου 2020 και σε κάθε περίπτωση μετά τις 16/05/2021, με νεώτερη ανακοίνωση, που θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (www.eoppep.gr) και του ΚΕ.ΜΕ.Α. (www.kemea.gr), αντίστοιχα.

Ως Εξεταστικά Κέντρα διενέργειας Εξετάσεων Πιστοποίησης ορίζονται τα εξής:

α. Νομός Αττικής:
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑ.Σ. Ρέντη (ΟΑΕΔ), Πέτρου Ράλλη 83, Ρέντη, 18233 Τηλ: 210-347833
Συστήνεται οι υποψήφιοι να προσέλθουν εγκαίρως, δεδομένου ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος στάθμευσης οχημάτων εντός ή εκτός του Εξεταστικού Κέντρου.
Πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια των λεωφορείων, του Ηλεκτρικού και του Προαστιακού σιδηρόδρομου που εξυπηρετούν την περιοχή, μπορείτε να αναζητήσετε στους επίσημους ιστοτόπους του ΟΑΣΑ (www.oasa.gr), της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (www.trainose.gr) και της ΣΤΑΣΥ (www.stasy.gr).

β. Νομός Θεσσαλονίκης:
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Δ.Ι.Ε.Κ. Νεάπολης, Πρώην Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη Θεσσαλονίκη Νεάπολη, 56701, Τηλ: 2310-600963 , 2310-640198, 2310-658724

γ. Νομός Ηρακλείου Κρήτης:
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 6ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου – Κρήτης, Πιτσουλάκη 24, Περιοχή Πατέλες Τηλ: 2810-234444

Α. ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ:

1. Η ημερομηνία, ο τόπος εξέτασης (εξεταστικό κέντρο), καθώς και η ώρα προσέλευσης του υποψηφίου στο ορισθέν εξεταστικό κέντρο θα σταλούν σε κάθε υποψήφιο με μήνυμα SMS.
2. Για την είσοδο στο Εξεταστικό Κέντρο απαιτείται η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και η απλή επίδειξη χειρόγραφης βεβαίωσης/δήλωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) έως και 24 ώρες πριν από την εξέταση ή άλλου τύπου διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) έως και 72 ώρες πριν την εξέταση, η οποία υπογράφεται από τον εξεταζόμενο, σύμφωνα με το υπόδειγμα, το οποίο θα βρείτε πατώντας εδώ. Η δαπάνη για τον αυτοδιαγνωστικό ή τον διαγνωστικό έλεγχο βαρύνει τον εξεταζόμενο.
3. Όλοι οι υποψήφιοι υποχρεούνται στη χρήση μη ιατρικής μάσκας κατά την είσοδό τους στο εξεταστικό κέντρο, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Εξεταστικό Κέντρο και σε όλους τους χώρους αυτού, εσωτερικούς και εξωτερικούς.
4. Για τη μετακίνηση των υποψηφίων προς και από τα Εξεταστικά Κέντρα, θα αποσταλεί σχετική Βεβαίωση του ΚΕ.ΜΕ.Α. στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) που δηλώθηκε από τον κάθε υποψήφιο κατά την υποβολή της αίτησής τους για συμμετοχή στις εξετάσεις. Την εν λόγω Βεβαίωση πρέπει να φέρει ο κάθε υποψήφιος και να επιδεικνύει αυτήν σε περίπτωση ελέγχου, καθώς αυτή δικαιολογεί την κατ’ εξαίρεση μετακίνησή του για συμμετοχή του στις εν λόγω εξετάσεις. Σημειώνεται ότι η εν λόγω Βεβαίωση και η εξ αυτής επιτρεπόμενη μετακίνηση, αφορά αποκλειστικά και μόνο τον υποψήφιο και όχι τυχόν συνοδούς του.

Σημαντική Πληροφορία:

Όλοι οι υποψήφιοι, θα λάβουν προσωπική ενημέρωση έως την 21-04-2021, μέσω μηνύματος SMS, στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που δήλωσαν στην αίτηση συμμετοχής τους, με την ημερομηνία, την ώρα εξέτασης και το Εξεταστικό Κέντρο στο οποίο θα πρέπει να παρευρεθούν για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις.
Μήνυμα SMS θα λάβουν και οι υποψήφιοι οι οποίοι δεν έχει προγραμματιστεί να εξεταστούν το Σαββατοκύριακο 24 και 25/04/2021, με το οποίο θα ενημερώνονται ότι η εξέτασή τους έχει προγραμματιστεί για μεταγενέστερο χρονικό διάστημα.

Σε περίπτωση μη λήψης του προσωπικού SMS έως την 21-04-2021 και αποκλειστικά μόνο γι’ αυτόν τον λόγο, μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά έως και τις 23-04-2021, κατά τις ώρες 10:00 – 16:00, στο 210. 77. 10. 805, στο εσωτερικό 352.

Β. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΉΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ:

• Οι ώρες προσέλευσης θα τηρηθούν αυστηρά, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην εξεταστική διαδικασία.
• Μετά το πέρας του Θεωρητικού Μέρους (γραπτή δοκιμασία) ακολουθεί το Πρακτικό Μέρος των εξετάσεων. Η συμμετοχή στο Θεωρητικό και στο Πρακτικό μέρος των Εξετάσεων Πιστοποίησης είναι υποχρεωτική για να ολοκληρωθεί η συμμετοχή του υποψήφιου στις εξετάσεις. Σε περίπτωση που υποψήφιος απουσιάσει σε ένα από τα δύο μέρη των Εξετάσεων Πιστοποίησης, θεωρείται συνολικά «απών».
• Για την είσοδο στο Εξεταστικό Κέντρο απαιτείται η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και η απλή επίδειξη χειρόγραφης βεβαίωσης/δήλωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) έως και 24 ώρες πριν από την εξέταση ή άλλου τύπου διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) έως και 72 ώρες πριν την εξέταση, η οποία υπογράφεται από τον εξεταζόμενο, σύμφωνα με το υπόδειγμα, το οποίο θα βρείτε πατώντας εδώ. Η δαπάνη για τον αυτοδιαγνωστικό ή τον διαγνωστικό έλεγχο βαρύνει τον εξεταζόμενο.
• Για όλους τους εξεταζόμενους και τους συντελεστές των εξετάσεων (εξεταστές, επιτηρητές, κ.α.) είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Εξεταστικού Κέντρου.
• Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους δύο στυλό χρώματος μπλε. Δεν επιτρέπεται η χρήση στυλό οποιουδήποτε άλλου χρώματος ή μολύβι.
• Καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στα Εξεταστικά Κέντρα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να τηρούν τις μέγιστες δυνατές μεταξύ τους αποστάσεις, καθώς και τις μέγιστες αποστάσεις με τους συντελεστές των εξετάσεων (εξεταστές, επιτηρητές, κ.α.).
• Οι υποψήφιοι θα πρέπει να αποφεύγουν το συγχρωτισμό.
• Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προβαίνουν σε συχνό καθαρισμό των χεριών τους με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, τα οποία θα υπάρχουν στα Εξεταστικά Κέντρα.
• Μετά την είσοδο στις αίθουσες εξετάσεων οι υποψήφιοι υποχρεούνται να απενεργοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα. Επίσης, οι υποψήφιοι δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους βιβλία, σημειώσεις ή άλλου είδους βοηθήματα. Μπορούν να έχουν μαζί τους μια μικρή φιάλη με νερό. Το κάπνισμα σε όλους τους χώρους του Εξεταστικού Κέντρου απαγορεύεται.
• Ο χρόνος της εξέτασης του Θεωρητικού Μέρους (Γραπτή δοκιμασία) αρχίζει, αφού διανεμηθεί σε όλους τους υποψηφίους το φύλλο ερωτήσεων.
• Οι εξεταζόμενοι καλούνται να απαντήσουν σε όλα τα θέματα που τους έχουν τεθεί.
• Αμέσως μετά την έναρξη της εξέτασης του Θεωρητικού Μέρους (Γραπτή δοκιμασία), αναγράφεται σε εμφανές σημείο ο χρόνος έναρξης και λήξης της εξέτασης. Δεκαπέντε (15) λεπτά πριν από τη λήξη της εξέτασης οι εξεταζόμενοι ειδοποιούνται σχετικά.
• Η έξοδος από τον χώρο των εξετάσεων δεν επιτρέπεται πριν από την παρέλευση μίας (1) ώρας (60’ λεπτά) από τον χρόνο έναρξης.
• Οι εξεταζόμενοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν διευκρινιστικά ερωτήματα αναφορικά με τα προς εξέταση θέματα μέσα σε χρονικό διάστημα μισής ώρας από την ώρα έναρξης της εξέτασης του Θεωρητικού Μέρους (Γραπτή δοκιμασία).
• Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του Θεωρητικού Μέρους οι εξεταζόμενοι υποχρεούνται να ακολουθούν τις υποδείξεις των επιτηρητών.
• Οι εξεταζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τελευταία σελίδα του γραπτού δοκιμίου τους, ως πρόχειρο.
• Όσον αφορά εξεταζόμενο που χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο ή βοηθήματα ή επικοινωνεί με άλλους συνεξεταζόμενους ή θέτει στο Γραπτό Δοκίμιο σημεία αναγνώρισης και γενικά δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις ή οδηγίες των επιτηρητών ή διαταράσσει την τάξη ή δολιεύεται γενικά την εξεταστική διαδικασία, προβλέπεται αφαίρεση του Γραπτού Δοκιμίου, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπεύθυνου Εξεταστικού Κέντρου. Στην περίπτωση αυτή, το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται με «μηδέν» (00).
• H έξοδος από την αίθουσα κατά τη διάρκεια της εξέτασης και η επάνοδος για τη συνέχισή της δεν επιτρέπεται. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί, ωστόσο, να επιτραπεί, κατά την κρίση των επιτηρητών, ολιγόλεπτη έξοδος εξεταζόμενου με συνοδεία επιτηρητή.
• Κάθε εξεταζόμενος, αφού ολοκληρώσει την απάντηση των θεμάτων στο Γραπτό Δοκίμιο, προσέρχεται στον Επιτηρητή, ο οποίος ενώπιον του εξεταζόμενου καλύπτει τα προσωπικά στοιχεία του εξεταζόμενου με αδιαφανές αυτοκόλλητο, διαγράφει τα κενά σημεία του Γραπτού δοκιμίου και υπογράφει στο τέλος των απαντήσεων.
• Με τη λήξη του χρόνου εξέτασης οι εξεταζόμενοι που έχουν παραμείνει στην αίθουσα οφείλουν να σταματήσουν να γράφουν – ανεξάρτητα από το αν έχουν ολοκληρώσει τις απαντήσεις τους - και να περιμένουν την καθοδήγηση των επιτηρητών για την παράδοση των Γραπτών Δοκιμίων και των Φύλλων Ερωτήσεων.
• Μετά τη γραπτή δοκιμασία, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο Πρακτικό Μέρος (Προφορική δοκιμασία). Ο υποψήφιοι προσέρχονται κατ’ αλφαβητική σειρά με βάση το πρόγραμμα των εξετάσεων σε ομάδες των τριών (3) ατόμων και η εξέτασή τους γίνεται με τη σειρά για περίπου είκοσι λεπτά (20’) ανά εξεταζόμενο και διαρκεί συνολικά μία (1) ώρα. Η εξέταση των υποψηφίων γίνεται από τριμελή επιτροπή σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Εξεταστικού Κέντρου.

Λεπτομερέστερες οδηγίες για τη διεξαγωγή των Εξετάσεων, αλλά και των ειδικών μέτρων που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας COVID-19, θα παρασχεθούν στους υποψηφίους κατά την ημέρα της Εξέτασής τους και πριν την έναρξη αυτής από τον Υπεύθυνο του Εξεταστικού Κέντρου.
Παρακαλούνται όλοι οι υποψήφιοι να παρακολουθούν τις ιστοσελίδες του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (και του ΚΕ.ΜΕ.Α για νεώτερες ανακοινώσεις σχετικά με την εξεταστική διαδικασία.

Ευχόμαστε σε όλους σας Καλή Επιτυχία!

 Κοινοποίηση σε