Skip to main content

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. στην 86η ΔΕΘ



Βίντεο συνοπτικού απολογισμού διετίας, έργου και δράσεων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (στη νοηματική)

Βίντεο συνοπτικού απολογισμού διετίας, έργου και δράσεων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (με υπότιτλους) 

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), ως κεντρικός πυλώνας υλοποίησης της μεταρρύθμισης που δυναμικά εκτυλίσσεται στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στη χώρα μας, τα τελευταία τρία χρόνια, έδωσε δυναμικό παρόν στο Περίπτερο 14 του Υπουργείου Παιδείας στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στελέχη του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., από κοινού με την Διευθύνουσα Σύμβουλο, Ιωάννα Λυτρίβη, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ψηφιακά τον τριετή απολογισμό των δράσεων, καθώς και τους προγραμματικούς στόχους που έχουν τεθεί στο πλαίσιο της Στρατηγικού Σχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση του Υπουργείου Παιδείας για το επόμενο διάστημα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της ΔΕΘ, στελέχη του Οργανισμού είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους πολίτες και να τους ενημερώσουν αναλυτικά για θέματα των αρμοδιοτήτων τους, αλλά και για τις θεσμικές παρεμβάσεις του Οργανισμού που τακτοποιούν μακροχρόνια ζητήματα που αφορούν σε πολύ μεγάλο πληθυσμό. Σχετικά με τις νέες αυτές εξελίξεις ήταν και το ζωηρότερο ενδιαφέρον των χρηστών των υπηρεσιών του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., αλλά και οι συχνότερες ερωτήσεις που δέχτηκαν τα στελέχη του, όπως:

  • η δυνατότητα, στο εξής, της ηλεκτρονικής έκδοσης όλων των τίτλων που χορηγεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για όλα τα συστήματα πιστοποίησης που υλοποιεί. Σύντομα θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού αναλυτικά η διαδικασία της ηλεκτρονικής παραλαβής των διπλωμάτων Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 και των Πτυχίων Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 3, των επιτυχόντων στις εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ. του 2021, ( άρθρο 364 του Ν. 4957/2022 )
  • η δυνατότητα χιλιάδων επιπλέον εμπειροτεχνιτών Κομμωτών - Κουρέων ή Τεχνιτών περιποίησης χεριών - ποδιών να λάβουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, με προϋπηρεσία που απέκτησαν στην τελευταία πενταετία συμμετέχοντας στις αντίστοιχες εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής επάρκειας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., που θα ανακοινωθούν μέσα στο φθινόπωρο στην ιστοσελίδα του φορέα μας (άρθρο 403 του Ν. 4957/2022 )
  • η θεσμοθέτηση του Συστήματος Πιστοποίησης επάρκειας Προσόντων Συμβούλων Σταδιοδρομίας/Επαγγελματικού Προσανατολισμού καθώς και οι όροι και προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης χιλιάδων συμβούλων που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο επάγγελμα, συνέπεια της υπ’ αριθμ. 13173/Κ6/7.2.2022 (ΦΕΚ 617/Β/14.2.2022)

Με διαφημιστική πρόσκληση στην πλάτη λεωφορείων του ΟΑΣΘ, που διαπερνούσαν τους λεωφορειόδρομους της πόλης, προσκαλούσε ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. όλους τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν το περίπτερο 14 της 86ης ΔΕΘ και να ενημερωθούν για τις δράσεις του.

   

           

 

 



Κοινοποίηση σε