Skip to main content

ΕΝΑΡΞΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΕΚ -ΣΕΚ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.



Από σήμερα οι επιτυχόντες των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. – Σ.Ε.Κ. της 1ης περιόδου 2021 λαμβάνουν ψηφιακά τα διπλώματά τους από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ, στην ενότητα «e-Προσόντα- Διπλώματα -Βεβαιώσεις Πιστοποίησης».

Οι επιτυχόντες των εξετάσεων Ι.Ε.Κ. – Σ.Ε.Κ. της 1ης περιόδου 2021 με τη χρήση των ατομικών κωδικών ΤΑΧΙSΝΕΤ μπορούν να λάβουν το ψηφιακό τους δίπλωμα πατώντας εδώ.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του οργανισμού κ. Ιωάννα Λυτρίβη, κατά την παρουσίαση της εφαρμογής στους υπαλλήλους δήλωσε ότι «έγινε άλλο ένα σημαντικό βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό του φορέα μας και συνεχίζουμε! Σύντομα οι επιτυχόντες και άλλων εξεταστικών διαδικασιών πιστοποίησης θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν χωρίς ταλαιπωρία και μακροχρόνιες αναμονές, ψηφιακά, τους τίτλους που χορηγούμε. Ταυτόχρονα εμείς, απλοποιώντας τις διαδικασίες μας, εξοικονομούμε δυνάμεις για περισσότερες δράσεις και συχνότερες εξετάσεις. Ευχαριστώ όλους εσάς, την ομάδα μας, ιδιαιτέρως δε τα στελέχη της πληροφορικής, τον Κοσμά Γιατζόγλου, τον Μιχάλη Γαλάκο και τον Βασίλη Καρρά, καθώς το έργο υλοποιήθηκε με ίδιους πόρους, από τους λιγοστούς που διαθέτουμε. Είμαστε λίγοι, αλλά δυνατοί να ολοκληρώσουμε την ψηφιακή μεταμόρφωση του φορέα μας».

Η νέα πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Φρειδερίκη Βλαχαντώνη, δικηγόρος υπογράμμισε ότι «Χαίρομαι που βρίσκομαι μαζί σας χρονικά κατά τη μετάβαση του Οργανισμού στον ψηφιακό μετασχηματισμό του με στόχο την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη. Να διευκρινίσω ότι τα ψηφιακά διπλώματα έχουν κατά την ηλεκτρονική διακίνησή τους, την ίδια νομική και αποδεικτική ισχύ με τα δημόσια έγγραφα που φέρουν ιδιόχειρη υπογραφή και σφραγίδα. Η εκτύπωση των διπλωμάτων αυτών έχει ισχύ ακριβούς αντιγράφου, καθότι φέρει μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης και παρέχεται η δυνατότητα επαλήθευσης τους μέσω πληροφοριακού συστήματος απο την ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Τέλος, θα ήθελα με τη σειρά μου να συγχαρώ όλους τους εργαζομένους του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και την Διευθύνουσα Σύμβουλο, Ιωάννα Λυτρίβη, για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους να εξυπηρετήσουν τεράστιο αριθμό πολιτών, αποφοίτων, σπουδαστών, επαγγελματιών, επιχειρηματιών, εκπαιδευτών, υπαλλήλων άλλων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα. Αγώνα που θα υποστηρίξω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις. Σας ευχαριστώ».

digital certificates



Κοινοποίηση σε