Skip to main content

Διαδικτυακό Σεμινάριο «Χρήσιμα Εργαλεία Ενδυνάμωσης και Συμβουλευτικής για ένταξη Ευάλωτων Ομάδων σε ευκαιρίες εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης» Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 , 12 μ- 2.30 μ.μ.


Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διοργανώνουν την Πέμπτη 23-2-2023 επιμορφωτικό σεμινάριο σε θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο πεδίο των υπηρεσιών κοινωνικής ένταξης ευάλωτων ομάδων (π.χ. άτομα με αναπηρία, νέοι εκτός εκπαίδευσης, κατάρτισης, απασχόλησης, Ρομά κλπ.).

Το επιμορφωτικό σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη που εργάζονται σε Κοινωνικές Υπηρεσίες, Κέντρα Κοινότητας, Παραρτήματα Ρομά των Δήμων, στελέχη των Ομάδων Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, στελέχη των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής & Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και σε στελέχη φορέων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης ΑμεΑ και λοιπών ομάδων που απειλούνται από κοινωνικό αποκλεισμό. Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των στελεχών για την ενίσχυση της αξιοποίησης υφιστάμενων πρακτικών και εργαλείων επαγγελματικού προσανατολισμού, πληροφόρησης για ευκαιρίες εκπαίδευσης, κατάρτισης και αγοράς εργασίας, καθώς και σχεδιασμού σταδιοδρομίας κατά την υποστήριξη των ωφελούμενών τους, με έμφαση στη συμπερίληψη και την ισότιμη πρόσβαση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού σε ανάλογες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και εκπαίδευση στη χρήση των εργαλείων επαγγελματικού προσανατολισμού της Εθνικής Πύλης Δια βίου Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. https://e-stadiodromia.eoppep.gr/index.php και της πύλης του Εθνικού Κέντρου Europass https://europass.eoppep.gr/. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το πώς, μέσω των εργαλείων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., θα είναι σε θέση να βοηθήσουν τους ωφελούμενους των υπηρεσιών τους να εντοπίσουν τα προσωπικά χαρακτηριστικά τους, επαγγελματικά ενδιαφέροντα και αξίες, να αναζητούν πηγές πληροφόρησης για τις σπουδές, τα επαγγέλματα, την αγορά εργασίας, την επιχειρηματικότητα και να διευκολυνθούν σε θέματα λήψης εκπαιδευτικών και επαγγελματικών αποφάσεων, καθώς και ανάπτυξης δεξιοτήτων ζωής και σταδιοδρομίας. Επιπλέον, θα εκπαιδευτούν για το πώς μπορούν να βοηθούν τους ωφελούμενους να αναδείξουν με την βοήθεια του Europass τις ιδιαίτερες ικανότητες και τα προσόντα τους και να αξιοποιούν ευκαιρίες εκπαίδευσης/κατάρτισης και απασχόλησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Λόγω του εξειδικευμένου θέματος καλούνται να το παρακολουθήσουν στελέχη με συναφή ειδίκευση και εμπειρία (στελέχη για την προώθηση της απασχόλησης, ψυχολόγοι, παιδαγωγοί, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι).

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του σεμιναρίου.



Κοινοποίηση σε