Skip to main content

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συγκροτείται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.)


Ο Σπύρος Χρυσανθόπουλος θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΔΣ του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ενώ η Γεωργία Ρεμπούτσικα διορίστηκε στη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου.

Ο Σπύρος Χρυσανθόπουλος είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στα οικονομικά μαθηματικά και υποψήφιος διδάκτορας, με μεγάλη εμπειρία στα θέματα αρμοδιότητας του ΕΟΠΠΕΠ. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και απασχολείται συστηματικά σε ερευνητικό επίπεδο με ζητήματα που αφορούν την αγορά εργασίας και την ελληνική οικονομία.

Η Γεωργία Ρεμπούτσικα είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πειραιά με μεταπτυχιακό στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι υποψήφια Διδάκτωρ σε θέματα αναπτυξιακής τραπεζικής. Είναι υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών και διετέλεσε μέχρι πρόσφατα τα καθήκοντα της Διευθύνουσας Συμβούλου του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ|ΕΛΟΤ-ΕΙΜ), ενώ έχει υπηρετήσει στο παρελθόν ως σύμβουλος στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στο Υπουργείο Υγείας και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Το 2019 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων. Μιλά άπταιστα Γερμανικά (Γερμανική Σχολή Αθηνών) και Αγγλικά.

Με την ανάληψη των καθηκόντων της από τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη, η νέα ηγεσία του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., ο πρόεδρος του ΔΣ, κ Χρυσανθόπουλος μαζί με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο, κα Ρεμπούτσικα, επισκέφτηκαν όλες τις διευθύνσεις και τα τμήματα του Οργανισμού, γνώρισαν τους υπαλλήλους, ενημερώθηκαν από τους προϊσταμένους για τις εκκρεμότητες και προγραμμάτισαν την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για να επισπεύσουν τη διεξαγωγή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ. Βασική προτεραιότητα της νέας διοίκησης είναι ο συνολικός προγραμματισμός των εξετάσεων που εκκρεμούν.



Κοινοποίηση σε