Skip to main content

Εξετάσεις Πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης του ''Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας'', 1ης περιόδου 2024 (ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ)


Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α.), ανακοινώνουν το Πρόγραμμα Διενέργειας των Εξετάσεων Πιστοποίησης του «Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας», 1ης περιόδου 2024.

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ

Οι ως άνω Εξετάσεις Πιστοποίησης θα εκκινήσουν το Σάββατο 13/04/2024 και την Κυριακή 14/04/2024 σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 20/04/2024 σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα, το αργότερο έως και την 07:30 ώρα.

2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Ως Εξεταστικά Κέντρα διενέργειας των Εξετάσεων Πιστοποίησης ορίζονται τα εξής:

α. Νομός Αττικής:

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ:

ΕΠΑ.Σ. Ρέντη, Πέτρου Ράλλη 83 – Κηφισού, Ρέντη, ΤΚ 18233

Συστήνεται οι υποψήφιοι να προσέλθουν εγκαίρως, δεδομένου ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος στάθμευσης οχημάτων εντός ή εκτός του Εξεταστικού Κέντρου.

Πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια των λεωφορείων, του Μετρό και του Προαστιακού που εξυπηρετούν την περιοχή, μπορείτε να αναζητήσετε στους επίσημους ιστοτόπους του ΟΑΣΑ (www.oasa.gr), της Hellenic Train (www.hellenictrain.gr) και της ΣΤΑΣΥ (www.stasy.gr).

β. Νομός Θεσσαλονίκης:

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ:

11ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, Σκουφά 25, Θεσσαλονίκη, ΤΚ 553 37

Πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια των λεωφορείων, που εξυπηρετούν την περιοχή, μπορείτε αναζητήσετε στον επίσημο ιστότοπο του ΟΑΣΘ (www.oasth.gr)

γ. Νομός Ηρακλείου Κρήτης:

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ:

ΕΠΑ.Σ. Δ.ΥΠ.Α. Ηρακλείου Κρήτης, Χριστομιχάλη Ξυλούρη 64

3. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΟΥΣ

Ο κάθε υποψήφιος θα ενημερωθεί για την ημερομηνία και τον τόπο εξέτασης του, με μήνυμα SMS, το αργότερο πέντε (5) ημέρες πριν την ακριβή ημερομηνία εξέτασης. Αιτήματα υποψηφίων για αλλαγές στις ημερομηνίες εξέτασης τους δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Σε περίπτωση μη λήψης του προσωπικού SMS πέντε (5) ημέρες πριν από τις ημερομηνίες των εξετάσεων και αποκλειστικά μόνο γι’ αυτόν το λόγο, μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά, κατά τις ώρες 10:00 – 16:00, στο 210 77 10 805, στο εσωτερικό 372.

4. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Α. Γενικές Οδηγίες

  • Οι υποψήφιοι, για την είσοδο τους στο Εξεταστικό Κέντρο, υποδεικνύουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους σε ισχύ ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο.
  • Οι ώρες προσέλευσης θα τηρηθούν αυστηρά, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην εξεταστική διαδικασία.
  • Η συμμετοχή στο Θεωρητικό και στο Πρακτικό μέρος των Εξετάσεων Πιστοποίησης είναι υποχρεωτική για να ολοκληρωθεί η συμμετοχή του υποψήφιου στις εξετάσεις. Σε περίπτωση που υποψήφιος απουσιάσει σε ένα από τα δύο μέρη των Εξετάσεων Πιστοποίησης, θεωρείται συνολικά «απών».
  • Το κάπνισμα σε όλους τους χώρους του Εξεταστικού Κέντρου απαγορεύεται.
  • Η βαθμολόγηση των υποψηφίων στο Θεωρητικό και το Πρακτικό Μέρος, γίνεται με βάση τη βαθμολογική κλίμακα από ένα (01) έως είκοσι (20). Επιτυχόντες είναι όσοι εξεταζόμενοι ήταν παρόντες στο Θεωρητικό και στο Πρακτικό Μέρος των εξετάσεων και συγκέντρωσαν βαθμό δέκα (10) έως είκοσι (20), μετά την πρόσθεση του τελικού βαθμού του Θεωρητικού Μέρους των εξετάσεων και του τελικού βαθμού του Πρακτικού Μέρους των εξετάσεων και την διαίρεση του αθροίσματος δια του δύο (2).
  • Οι υποψήφιοι των Εξετάσεων Πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης του «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας», μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τράπεζα θεμάτων - κατάλογο που περιέχει τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις του Θεωρητικού και Πρακτικού Μέρους, πατώντας εδώ.

Β. Οδηγίες Θεωρητικού Μέρους

  • Κατά την είσοδο στις αίθουσες Εξέτασης Θεωρητικού Μέρους, οι υποψήφιοι υποχρεούνται να απενεργοποιήσουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές (κινητά, smartwatches, κ.λπ.) και να τις τοποθετήσουν σε θέση τέτοια, ώστε να μην είναι εμφανείς. Επιπλέον, δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους βιβλία, σημειώσεις ή άλλου είδους βοηθήματα. Οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν μαζί τους μια μικρή φιάλη με νερό.
  • Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του Θεωρητικού Μέρους οι εξεταζόμενοι υποχρεούνται να ακολουθούν τις υποδείξεις των επιτηρητών.
  • Μετά την είσοδο όλων των υποψηφίων, στις αίθουσες Εξέτασης Θεωρητικού Μέρους, διαμοιράζονται σε αυτούς τα Έντυπα Θεωρητικής Εξέτασης και τους παρέχονται σχετικές οδηγίες για την ορθή συμπλήρωσή τους. Στα έντυπα Θεωρητικής Εξέτασης αναγράφονται, ήδη, τα στοιχεία των υποψηφίων.
  • Για την εξέταση του Θεωρητικού Μέρους, οι εξεταζόμενοι καλούνται να απαντήσουν στο Έντυπο Θεωρητικής Εξέτασης, σε είκοσι (20) ισοδύναμες ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, που επιλέγονται από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε.) με ηλεκτρονική κλήρωση.
  • Μετά την παραπάνω ηλεκτρονική κλήρωση, διαμοιράζεται στους υποψηφίους το Έντυπο Θεμάτων. Οι εξεταζόμενοι αναγράφουν στο πάνω μέρος της πρώτης σελίδας του Εντύπου Θεμάτων, το ονοματεπώνυμο τους και αυτό χρησιμοποιείται ως πρόχειρο. Σε αυτό, οι εξεταζόμενοι, μπορούν να κρατήσουν σημειώσεις, οι οποίες δεν λαμβάνονται υπόψη κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης.
  • Η εξέταση του Θεωρητικού Μέρους διαρκεί μία (1) ώρα.
  • Ο χρόνος της εξέτασης του Θεωρητικού Μέρους, αρχίζει αφού διανεμηθεί σε όλους τους υποψηφίους το έντυπο Θεμάτων.
  • Οι εξεταζόμενοι καλούνται να απαντήσουν σε όλα τα θέματα που τους έχουν τεθεί.
  • Αμέσως μετά την έναρξη της εξέτασης του Θεωρητικού Μέρους (γραπτό), αναγράφεται σε εμφανές σημείο ο χρόνος έναρξης και λήξης της εξέτασης.
  • Οι εξεταζόμενοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν γραπτώς διευκρινιστικά ερωτήματα (Έντυπο Διευκρινίσεων) αναφορικά με τα προς εξέταση θέματα μέσα σε χρονικό διάστημα δεκαπέντε λεπτών (15’) από την ώρα έναρξης των εξετάσεων. Εάν κριθεί από την Κ.Ε.Ε. ότι τα ως άνω διευκρινιστικά ερωτήματα χρήζουν απάντησης, η σχετική απάντηση αποστέλλεται σε όλα τα Εξεταστικά Κέντρα και ανακοινώνεται στους υποψηφίους, το αργότερο, μέσα σε χρονικό διάστημα τριάντα λεπτών (30’) από την έναρξη των εξετάσεων.
  • Η έξοδος από το χώρο των εξετάσεων δεν επιτρέπεται πριν από την παρέλευση τριάντα 30’ λεπτών από τον χρόνο έναρξης.
  • Κάθε εξεταζόμενος, αφού ολοκληρώσει την απάντηση των θεμάτων στο Έντυπο Θεωρητικής Εξέτασης, προσέρχεται στους Επιτηρητές της αίθουσας, οι οποίοι παρουσία του:
  • Παραλαμβάνουν το Έντυπο Θεωρητικής Εξέτασης μαζί με το Έντυπο θεμάτων.
  • Καλύπτουν τα προσωπικά του στοιχεία με αδιαφανές αυτοκόλλητο.
  • Συμπληρώνουν τις παρατηρήσεις τους στα σχετικά πεδία κάτω από τις απαντήσεις των εξεταζόμενων.
  • Υπογράφουν και γράφουν το ονοματεπώνυμό τους στο τέλος των απαντήσεων (και οι δύο Επιτηρητές).
  • Με τη λήξη του χρόνου εξέτασης διακόπτεται ταυτόχρονα η διαδικασία εξέτασης του Θεωρητικού Μέρους για όλους τους εξεταζόμενους.
  • Ο εξεταζόμενος που έχει μαζί του σημειώσεις σχετικές με τις εξετάσεις ή αντιγράφει ή αποπειράται να αντιγράψει ή κάνει χρήση κινητού τηλεφώνου ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων ή συνεργεί στην τέλεση ανάλογων πράξεων, αποκλείεται από τις εξετάσεις και βαθμολογείται με βαθμό μηδέν (0). Με βαθμό μηδέν (0), βαθμολογείται ομοίως και ο εξεταζόμενος που δολιεύεται με οποιονδήποτε τρόπο τις εξετάσεις ή εμποδίζει την ομαλή διεξαγωγή τους.
  • Η βαθμολόγησή των υποψηφίων στο Θεωρητικό Μέρος, γίνεται με βάση τη βαθμολογική κλίμακα από ένα (01) έως είκοσι (20).

Γ. Οδηγίες Συμπλήρωσης Εντύπου Θεωρητικής Εξέτασης

  • Οι απαντήσεις για κάθε ερώτηση είναι αριθμημένες με κεφαλαία γράμματα Α, Β, Γ, Δ, E και ο εξεταζόμενος οφείλει να κυκλώσει με μπλε στυλό το κεφαλαίο γράμμα, στο οποίο, κατά την κρίση του, αντιστοιχεί η μοναδική σωστή απάντηση. Οι εξεταζόμενοι σημειώνουν πάνω στο Έντυπο Θεωρητικής Εξέτασης μόνο τις απαντήσεις και απαγορεύεται οποιαδήποτε αναγραφή συμβόλου ή οποιασδήποτε φράσης πάνω σε αυτό.
  • Από τους εξεταζόμενους επιτρέπεται η χρήση μόνο του μπλε στυλό διαρκείας, ενώ απαγορεύεται η χρήση οποιουδήποτε άλλου χρώματος στυλό, μολυβιού ή διορθωτικού.

Δ. Οδηγίες Πρακτικού Μέρους

  • Μετά το πέρας της εξέτασης του Θεωρητικού Μέρους (γραπτό), ακολουθεί η εξέταση του Πρακτικού Μέρους (προφορικό). Οι υποψήφιοι, που εξετάζονται στο Πρακτικό Μέρος, καλούνται από τους Επιτηρητές Διαδρόμου και προσέρχονται κατ’ αλφαβητική σειρά σε ομάδες των δύο (2) ή τριών (3) ατόμων. Η εξέτασή τους γίνεται με αλφαβητική σειρά και διαρκεί από δέκα (10΄) έως είκοσι (20΄) λεπτά για κάθε εξεταζόμενο.
  • Ο έλεγχος της ταυτοπροσωπίας των υποψηφίων γίνεται πριν την είσοδό τους στον χώρο εξέτασης του Πρακτικού Μέρους με επιμέλεια των Επιτηρητών Διαδρόμου. Η εξέταση των υποψηφίων στο Πρακτικό Μέρος γίνεται βάσει του μοναδικού κωδικού υποψηφίου. Επισημαίνεται ότι, τα ατομικά στοιχεία των εξεταζόμενων, δεν γίνονται γνωστά στους Εξεταστές.
  • Για την εξέταση του Πρακτικού Μέρους οι υποψήφιοι εξετάζονται σε τέσσερα (4) θέματα που επιλέγονται από τους Εξεταστές από τον κατάλογο των ερωτήσεων Πρακτικού Μέρους. Κάθε θέμα βαθμολογείται από μηδέν (0) έως πέντε (5) μονάδες.
  • Η βαθμολόγηση των υποψηφίων στο Πρακτικό Μέρος, γίνεται με βάση τη βαθμολογική κλίμακα από ένα (01) έως είκοσι (20).

5. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

Σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής υποψηφίου στις εξετάσεις, τα ανταποδοτικά τέλη δύναται να μεταφέρονται στην επόμενη εξεταστική περίοδο, μετά από αίτηση του υποψηφίου στο ΚΕ.ΜΕ.Α., στις παρακάτω περιπτώσεις:

1. Για λόγους υγείας, που αποδεικνύονται με έγγραφη βεβαίωση εισαγωγής του σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Νοσοκομείο ή ιατρικό πιστοποιητικό ή ιατρική γνωμάτευση ιδιώτη ιατρού, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 5 του ν.3418/2005, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

2. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος τυγχάνει στρατεύσιμος και δεν του χορηγηθεί άδεια από την οικεία στρατιωτική μονάδα, που αποδεικνύεται με έγγραφη βεβαίωση από αυτή.

Ο υποψήφιος υποχρεούται να υποβάλει την ως άνω αίτηση μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την ημερομηνία της εξέτασής του. Μετά την πάροδο της ανωτέρω προθεσμίας καμία αίτηση δεν εξετάζεται, τα δε ανταποδοτικά τέλη εκπίπτουν υπέρ του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και του ΚΕ.ΜΕ.Α.

Ευχόμαστε σε όλους σας Καλή Επιτυχία!



Κοινοποίηση σε