Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. θα συμμετέχει στο πρώτο Mobility Fair, τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, από τις 12:00 έως τις 21:00, στον Κόμβο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας ‘’Innovathens’’, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+, το British Council στοχεύοντας στη δημιουργία εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ευκαιριών σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο, και το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus Ελλάδος (Erasmus Student Network Greece) παρέχοντας εθελοντική βοήθεια σε εισερχόμενους και εξερχόμενους φοιτητές.

Στόχος της έκθεσης είναι να προωθήσει τις ευκαιρίες κινητικότητας σε φοιτητές και νέους, σε εκπαιδευτικούς, ερευνητές καθώς και όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους ή να ζήσουν μια εκπαιδευτική εμπειρία στο εξωτερικό.

Αν ενδιαφέρεστε να μετακινηθείτε στο εξωτερικό για λόγους εκπαίδευσης ή απασχόλησης, σας περιμένουμε να σας ενημερώσουμε για τις δράσεις μας και τις ευκαιρίες που μπορείτε να αξιοποιήσετε.

  • Θα είμαστε στην Έκθεση στο ισόγειο με υλικό ενημέρωσης και πληροφόρησης και εκπροσώπους για να σας ενημερώσουν σχετικά.
  • Στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ (2ο όροφο), με θέμα: «Πόσο έτοιμος/η είσαι για μια εμπειρία κινητικότητας;» όπου θα σας μιλήσουν εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών Δικτύων Euroguidance, Europass & EQF NCP του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για την διαφάνεια προσόντων, την κινητικότητα και την ανάπτυξη σταδιοδρομίας χωρίς σύνορα.
  • Στην Ατομική Συμβουλευτική (1ο όροφο), ώρες: 14:00 - 19:00 Σχεδίασε τη σταδιοδρομία σου «δια βίου» με τα νέα ηλεκτρονικά εργαλεία του ΕΟΠΠΕΠ για εφήβους, νέους και ενήλικες www.eoppep.gr/teens - www.e-stadiodromia.eoppep.gr (δωρεάν on line τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, e-portfolio, βίντεο επαγγελμάτων, διαδραστικές ασκήσεις, on line πληροφόρηση).