Το ξέρεις ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να σε βοηθήσει όταν ένα δικαίωμά σου παραβιάζεται;

Πρόκειται για το Συνήγορο του Παιδιού, μία Ανεξάρτητη Αρχή με αποστολή να προστατεύει τα δικαιώματα κάθε προσώπου που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

 

Τι κάνει ο Συνήγορος του Παιδιού; 

  • όταν ένα δικαίωμά σου παραβιάζεται, προσπαθεί να προστατεύσει και να αποκαταστήσει το δικαίωμα αυτό.
  • παρακολουθεί την τήρηση των δικαιωμάτων σου από την Πολιτεία, ενημερώνει το κοινό και ανταλλάσσει απόψεις με φορείς για να προτείνει λύσεις.

Για να παρέμβει, χρειάζεται να γνωρίζει ότι το δικαίωμα παραβιάζεται, δηλαδή να επικοινωνήσει εσύ ή κάποιος άλλος μαζί του για να τον ενημερώσεις.

 

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με το Συνήγορο του Παιδιού;


Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Συνήγορο:

  • Tηλεφωνικά : 800.11.32.000 (τηλέφωνο χωρίς χρέωση για παιδιά, Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 πμ. - 4:00 μμ.)

      213 1306 703 (Γραμματεία Κύκλου Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 πμ. - 4:00 μμ.)

      213 1306 600 (τηλεφωνικό κέντρο Συνηγόρου του Πολίτη, Δευτέρα - Παρασκευή, 8:30 πμ. - 2:00 μμ.)

  • Tαχυδρομικά : Συνήγορος του Πολίτη- Κύκλος Δικαιωμάτων του Παιδιού, Χατζηγιάννη Μέξη 5, Αθήνα Τ.Κ. 11528
  • Mε φαξ : 210 72 92 129 (Συνήγορος του Πολίτη), 213 1306 639 (Κύκλος Δικαιωμάτων του Παιδιού)
  • Στο διαδίκτυο:e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Γραμματεία Κύκλου Δικαιωμάτων του Παιδιού) ή μέσω της παρακάτω φόρμας ανταπόκρισης, ιστοχώρος: www.0-18.gr
  • Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη: Χατζηγιάννη Μέξη 5, Αθήνα (περιοχή Χίλτον, στάση μετρό: Μέγαρο Μουσικής), καθημερινές 9:00 πμ. - 2:00 μμ.

 

Ποιος είναι ο Συνήγορος του Παιδιού στην Ελλάδα;

Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι ο κ. Γιώργος Μόσχος ο οποίος συνεργάζεται με μια ομάδα ειδικών επιστημόνων προκειμένου να φέρει σε πέρας την αποστολή του.

"Το παρόν συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους στο πλαίσιο της πράξης «Διαδικτυακή Διαδραστική Πύλη Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού για εφήβους στους άξονες προτεραιότητας 4,5,6 - οριζόντια πράξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»."