Τι συμβαίνει / πού συμβαίνει

Ο ΕΟΠΠΕΠ θα συμμετάσχει στο τριήμερο εκδηλώσεων με θεματική τη «Νεολαία σε κίνηση» (“Youth On the Move”), η οποία διοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση «Απασχόληση, Κοινωνικές Υποθέσεις και Κοινωνική Ένταξη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η «Νεολαία σε Κίνηση» αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποσκοπεί στη βελτίωση της εκπαίδευσης και της απασχολησιμότητας των νέων μέσω της κινητικότητας. Θα βρίσκεται στην προκυμαία της Καλαμάτας από τις 11 μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2014. Οι τριήμερες εκδηλώσεις της «Νεολαίας σε κίνηση» (“Youth On the Move”) έχουν ως στόχο την ενημέρωση των νέων σχετικά με τις δυνατότητες εκπαίδευσης, έρευνας ή επαγγελματικής κατάρτισης που παρέχει η ΕΕ. Επιπρόσθετα, οι νέοι θα μπορούν να συζητήσουν με άλλους νέους ανθρώπους που έχουν ήδη επωφεληθεί από αυτές.

 

Η σκηνή της «Νεολαίας σε Κίνηση» θα βρίσκεται στην Κεντρική Προκυμαία τις εξής ημέρες:

 

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου: ώρα 19:00 – 22:00

 

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου: ώρα 11:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00

 

Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου: ώρα 12:00 – 20:00

 

Κατά το παραπάνω τριήμερο στο χώρο εκδήλωσης της «Νεολαίας σε Κίνηση» θα φιλοξενηθούν πολλές δραστηριότητες:

 

-          Περίπτερα που θα παρέχουν πληροφορίες για σπουδές, εκπαίδευση, κατάρτιση και εργασία στην ΕΕ με πρωτοβουλία των αρμόδιων εθνικών υπηρεσιών και οργανισμών: Δήμος Καλαμάτας, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Europe Direct, Erasmus+, Eurodesk, Euraxess, ASSET Technology, EKT, ΕΟΠΠΕΠ, ΟΑΕΔ/EURES, Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Πρόνοιας.

 

-          Παρουσιάσεις, μαρτυρίες και συζητήσεις με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων τις οποίες θα παρουσιάσει ο κύριος Νίκος Κουρής.

 

-          Διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες για το κοινό, μέσα κι έξω από τη σκηνή. Εκφραστείτε στον τοίχο του γκράφιτι παρέα με τον διάσημο καλλιτέχνη γκράφιτι Skitsofrenis Alpha. Ελέγξτε τις γνώσεις σας απαντώντας σε ερωτήσεις στον τροχό της τύχης. Ελάτε να δοκιμάσετε τον τοίχο ψηφιακού γκράφιτι και πάρτε φεύγοντας ένα αναμνηστικό από αυτή τη μικρή γιορτή!

 

-      Ζωντανές παραστάσεις χορού, συναυλίες και θεατρικά έργα: προχωρημένα μαθήματα Zumba, Λατινική αεροβική γυμναστική, Παράσταση με μαζορέτες, και μια Συναυλία με τα Mystic Guns την Παρασκευή το βράδυ.

 

Για το πρόγραμμα και για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

"Το παρόν συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους στο πλαίσιο της πράξης «Διαδικτυακή Διαδραστική Πύλη Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού για εφήβους στους άξονες προτεραιότητας 4,5,6 - οριζόντια πράξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»."