Skip to main content

Συμμετοχή της Διευθύνουσας Συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ κας Ρεμπούτσικα Γεωργίας σε εκδήλωση της ΔΥΠΑ

Σε εκδήλωση της ΔΥΠΑ που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας επαγγελματικών δεξιοτήτων με θέμα: ‘Δεξιότητες και Διασύνδεση του εργατικού δυναμικού με την αγορά εργασίας’ παρευρέθηκε η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ κα Ρεμπούτσικα Γεωργία. Μεταξύ άλλων εκτενής αναφορά έγινε στην εθνική στρατηγική δεξιοτήτων και ανάδειξη δράσεων για την προώθηση της δια βίου μάθησης.

Με θέμα τις ‘Δεξιότητες του ανθρωπίνου δυναμικού που απαιτούνται σε μια ψηφιακή και πράσινη μετάβαση της οικονομίας' διεξήχθη συζήτηση σε πάνελ που συμμετείχαν η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ  μαζί με το Διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Δεξιοτήτων από τη ΓΣΕΕ Χρήστο Γούλα και τη Ντόρα Οικονόμου από τον ΣΕΒ και το Σταύρο Γαβρόγλου Ειδικό Εμπειρογνώμονα από τη Μ.Ε.Κ.Υ. . Στη συζήτηση αναδείχθηκε ο σημαντικός ρόλος του ΕΟΠΠΕΠ και της ΔΥΠΑ στη σύνδεση της επαγγελματικής κατάρτισης και της πιστοποίησης με την αγορά εργασίας καθώς και η σημασία που έχει η συνεργασία των δύο Οργανισμών. Η κα Ρεμπούτσικα υπογράμμισε ότι ‘Ο ΕΟΠΠΕΠ ολοκληρώνει έργα ιδιαίτερης σημασίας, που υλοποιεί σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, όπως είναι η ανάπτυξη και η πιστοποίηση επαγγελματικών περιγραμμάτων αλλά και οδηγών κατάρτισης’.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Εργασίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έδωσε έμφαση στη συνεργασία που θα έχουν τα δύο Υπουργεία στην επίτευξη των στόχων για την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.




Κοινοποίηση σε