Skip to main content

Βιωματικό Σεμινάριο «Δεξιότητες και Προσωπικά Χαρακτηριστικά Διαχείρισης Ζωής και Σταδιοδρομίας σε ένα κόσμο διαρκών μεταβάσεων»


 

eoppep europass eg

Διαδικτυακό Βιωματικό Σεμινάριο, με θέμα: «Δεξιότητες και Προσωπικά Χαρακτηριστικά Διαχείρισης Ζωής και Σταδιοδρομίας σε ένα κόσμο διαρκών μεταβάσεων» για την επιμόρφωση των συμβούλων σταδιοδρομίας των Γραφείων Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων, διοργανώνει στις 27-28/1/2022 ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Πειραματικής Παιδαγωγικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση των συμβούλων σταδιοδρομίας για την ενδυνάμωση και προετοιμασία φοιτητών, αποφοίτων Πανεπιστημίων και ανέργων πτυχιούχων για την επιτυχή τους μετάβαση στην αγορά εργασίας.

Μέσω σχετικών διαδραστικών εργαστηρίων, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εξάσκηση των συμβούλων σχετικά με τις απαιτούμενες από την αγορά εργασίας δεξιότητες και ικανότητες. Επίσης, οι σύμβουλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εξασκηθούν στα χρήσιμα για αυτούς, εθνικά και ευρωπαϊκά εργαλεία πληροφόρησης και κινητικότητας, αναγνώρισης και διαφάνειας των προσόντων που αναπτύσσει προωθεί και προβάλλει ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ως Εθνικό Κέντρο Europass και Euroguidance και ως Εθνικό Σημείο Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων-NCP-EQF.

Το σεμινάριο διαρκεί 8 ώρες και περιλαμβάνει δύο ενότητες:

  • την Πέμπτη 27-1-2022 στην ενότητα «Δεξιότητες και αγορά εργασίας», θα παρουσιαστούν εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές, καλές πρακτικές και δίκτυα πληροφόρησης για τις δεξιότητες που αναζητά η αγορά εργασίας σήμερα,
  • την Παρασκευή 28-1-2022 στην ενότητα «Δεξιότητες και εαυτός», οι συμμετέχοντες θα ασκηθούν στις δραστηριότητες ανάπτυξης και στα εργαλεία αυτοαξιολόγησης του Εθνικού Πλαισίου Δεξιοτήτων Διαχείρισης Ζωής και Σταδιοδρομίας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά στους συμβούλους σταδιοδρομίας των Γραφείων Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το Πρόγραμμα.

webinar grafeia diasyndesis afisa

erasmus


Κοινοποίηση σε