Skip to main content

O Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. στην εκδήλωση «ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ», στην Ξάνθη, στις 2 & 3 Οκτωβρίου 2015


O Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. συμμετείχε στην εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα «ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ» με περίπτερο στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, την Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015.

Στελέχη του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. βρίσκονταν εκεί για να ενημερώσουν τους νέους της Ξάνθης για τις δυνατότητες εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και τις ευκαιρίες απασχόλησης στο εξωτερικό που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των Ευρωπαϊκών Δικτύων και Εργαλείων για θέματα διαφάνειας προσόντων, κινητικότητας και σταδιοδρομίας.

Η Σταυρούλα, ο Σπύρος, η Τίνα και η Έρη ήταν πρωί και απόγευμα στην εκδήλωση για τη νεολαία και συνομίλησαν με φοιτητές, με αποφοίτους, με γονείς και δασκάλους, με καθηγητές της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με συμβούλους, με νέους γενικότερα που ήθελαν να ενημερωθούν για το τι προσφέρει ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και πώς μπορεί να τους υποστηρίξει στην αναζήτηση ευκαιριών εκπαίδευσης, εργασίας και κινητικότητας σε άλλες χώρες. Παρουσιάστηκαν η διαδικτυακή διαδραστική πύλη «Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Εφήβων» καθώς και η πύλη «Διά Βίου Ανάπτυξης Σταδιοδρομίας ενηλίκων», οι υπηρεσίες Euroguidance και τα έγγραφα Europass για όσους ενδιαφέρονται να μετακινηθούν στην Ευρώπη για σπουδές ή εργασία, όπως επίσης και το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων με τα 8 επίπεδα ταξινόμησης των τίτλων που κατέχει κάθε πολίτης.

Το Σάββατο 3/10 και ώρα 12:00-14:00 πραγματοποιήθηκε και το πρώτο Facebook online chat. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανταποκριθήκατε, μας ρωτήσατε και εμείς σας απαντήσαμε άμεσα σε πραγματικό χρόνο, με την παρουσία μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη σελίδα της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα.

Οι φορείς που εκπροσωπήθηκαν εκτός από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. είναι οι εξής: το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ)/Erasmus +, ο ΟΑΕΔ/EURES, η Asset Technology, το ESN Greece, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. είναι το Εθνικό Κέντρο Ευρωδιαβατηρίου EUROPASS, το Εθνικό Κέντρο Πληροφόρησης για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό EUROGUIDANCE, το Εθνικό Σημείο Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων EQF-NCP.

Η «Νεολαία σε Κίνηση» (Youth on the move) είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αποσκοπεί στη βελτίωση της εκπαίδευσης και της απασχολησιμότητας των νέων μέσω της κινητικότητας.

Για φωτογραφικό υλικό, πατήστε εδώ.

 

euroguidance        europass          nqf   eqf



Κοινοποίηση σε