Skip to main content

ENTRnet


“Develop National Networks of Adult Education Providers in the field of Entrepreneurship- ENTRnet”, Project No. 621546-EPP-1-2020-1-EL-EPPKA3-IPI-SOC-IN

Εταιρικό Σχήμα

Η κοινοπραξία του έργου περιλαμβάνει τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Ιταλίας, του Βελγίου (Φλάνδρα) και της Ρουμανίας.

Κύριοι εταίροι του έργου:

 partners

 

Σκοπός και στόχοι του Έργου

Το παρόν έργο, “Develop National Networks of Adult Education Providers in the field of Entrepreneurship- ENTRnet” έχει ως σκοπό την ανάπτυξη ενός διακρατικού Δικτύου Φορέων Εκπαίδευσης Ενηλίκων για την προώθηση της Ευρωπαϊκής συνεργασίας στον τομέα της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

Ειδικότερα, το παρόν έργο στοχεύει να ανοίξει νέους διαύλους και να ενισχύσει τις συνέργειες, σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να υποστηρίξει τους φορείς εκπαίδευσης ενηλίκων να αναπτύξουν δράσεις που θα προάγουν την επιχειρηματικότητα, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης ενηλίκων και την καλλιέργεια επιχειρηματικού πνεύματος και δεξιοτήτων. Οι παραπάνω δράσεις και πρωτοβουλίες στοχεύουν συμπεριληπτικά σε όλους τους νέους ενήλικες, συμπεριλαμβάνοντας άτομα από μειονεκτούσες ομάδες, ανέργους, όπως επίσης νέους και νέες αποκλεισμένους από την αγορά εργασίας.

Οι κύριοι στόχοι του έργου

Βασικός στόχος του παρόντος έργου είναι η ανάπτυξη και λειτουργία μιας πλατφόρμας ηλεκτρονικής δικτύωσης και e- learning, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επιπλέον, υποστηρίζει την ανάπτυξη Εθνικών Σχεδίων Δράσης για την προώθηση της δικτύωσης μεταξύ των φορέων εκπαίδευσης ενηλίκων, μέσω της προσφοράς ευκαιριών αμοιβαίας μάθησης και την ενίσχυση της διακρατικής συνεργασίας.

Το ENTRnet στοχεύει στην ανάπτυξη ενοτήτων ηλεκτρονικής μάθησης στον τομέα της επιχειρηματικότητας, προσφέροντας ανοιχτούς εκπαιδευτικούς πόρους για τη βελτίωση της κατάρτισης, με βάση το EntreComp Framework, σε όλους τους νέους ενήλικες, και ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν τις λιγότερες ευκαιρίες και παρέχοντας υψηλής ποιότητας επιχειρηματική εκπαίδευση.

Κύρια αναμενόμενα αποτελέσματα του Έργου

  1. Δημιουργία τεσσάρων (4) Εθνικών Δικτύων
  2. Ανάπτυξη και πιλοτική εφαρμογή πολύγλωσης πλατφόρμας e-learning
  3. Σχεδιασμός και πιλοτική εφαρμογή τεσσάρων (4) εθνικών Σχεδίων Δράσης για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των παρόχων εκπαίδευσης ενηλίκων
  4. Δημιουργία και πιλοτική εφαρμογή έξι (6) πολύγλωσσων e-learning modules στον τομέα της επιχειρηματικότητας, στην εκπαίδευση ενηλίκων
  5. Ανάπτυξη ενός (1) Οδηγού και συμφωνίας κεφαλαιοποίησης των αποτελεσμάτων
  6. Ανάπτυξη διακρατικού πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των Εθνικών Δικτύων
  7. Ανάπτυξη και συντήρηση της ιστοσελίδας του έργου
  8. Υλοποίηση δραστηριοτήτων διάχυσης των αποτελεσμάτων
  9. Διοργάνωση Εθνικών Εκδηλώσεων
  10. Διοργάνωση Διακρατικών Εκδηλώσεων

Πακέτα Εργασίας

WP1: Διαχείριση έργου
WP2: Δημιουργία Εθνικών Δικτύων Παρόχων Εκπαίδευσης Ενηλίκων
WP3: Προώθηση της δικτύωσης μεταξύ των Παρόχων Εκπαίδευσης Ενηλίκων στην Επιχειρηματικότητα
WP4: Πιλοτικές εφαρμογές & Αξιολόγηση
WP5: Κεφαλαιοποίηση αποτελεσμάτων του έργου
WP6: Διάχυση αποτελεσμάτων
WP7: Εξωτερική Αξιολόγηση

Ρόλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

O Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) στο πλαίσιο της συμμετοχής του, ως εταίρος, στο εν λόγω έργο, συμμετέχει σε όλα τα ανωτέρω Πακέτα Εργασίας και σε όλες τις φάσεις του έργου. Ειδικότερα, ο ΕΟΠΠΕΠ προβλέπεται να αναπτύξει τα εξής βασικά παραδοτέα του έργου:
α) Ανάπτυξη και συντήρηση πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης (e- learning)
β) Ανάπτυξη και συντήρηση ιστότοπου (web site) του έργου
γ) Δημιουργία e-learning course (μαθησιακά αποτελέσματα, περιεχόμενο, πολυμεσικό εκπαιδευτικό υλικό κ.ά) στο αντικείμενο του intra-preneurship

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόγραμμα Erasmus + Key Action 3 - Support for policy reform, Social Inclusion and Common Values: the contribution in the field of education and training, EACEA/34/2019, (με ποσοστό συμμετοχής 80% Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και 20% εθνική συμμετοχή).

entrnet eu logo

Ιστότοποι



Κοινοποίηση σε