Skip to main content

Συνέδριο Εθνικού Κέντρου Europass


«Europass: το δωρεάν εργαλείο σταδιοδρομίας για την εκπαίδευση και εργασία στην Ευρώπη», Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 12/5/2023

syep synedrio europass

Περισσότερα από 200 άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φοιτητές, σπουδαστές, σύμβουλοι σταδιοδρομίας, εκπαιδευτικοί, παρακολούθησαν το Συνέδριο του Εθνικού Κέντρου Europass δια ζώσης και online.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να παρέχει πληροφόρηση για τα εργαλεία σταδιοδρομίας που προσφέρει δωρεάν το Europass και να αναδείξει τις δυνατότητες που προσφέρονται από ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση και αγορά εργασίας, μέσα από πλήθος ομιλιών που πραγματοποιήθηκαν από έγκριτους επιστήμονες, εξειδικευμένα στελέχη φορέων και καταξιωμένους επαγγελματίες.

Η κεντρική ομιλία του συνεδρίου "Κάνε το επόμενο βήμα με το Europass", πραγματοποιήθηκε από τον κύριο Δημήτρη Πικιό, Επικεφαλής ομάδας για το Europass και το ESCO στην Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο πρώτο μέρος του συνεδρίου παρουσιάστηκαν θεματικές σχετικά με την εκπαίδευση και εργασία στην Ευρώπη, τις δεξιότητες ESCO, τα προγράμματα κινητικότητας, όπως το Erasmus+, το Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες, τα προγράμματα για νέους, τις υποτροφίες του ΙΚΥ στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Στην δεύτερη ενότητα δόθηκε έμφαση σε θεματικές όπως η σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος europass, της συνοδευτικής επιστολής, καθώς και τη σημασία της συνέντευξης πρόσληψης και την ανθεκτικότητα στην αγορά εργασίας.

Μπορείτε να δείτε τη μαγνητοσκόπηση του συνεδρίου εδώ.
Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.



Κοινοποίηση σε