Skip to main content

Εκδήλωση απονομής των Διπλωμάτων Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στους αποφοίτους των ΙΕΚ


Την Τετάρτη 3 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Δημόσιο ΙΕΚ Χαλανδρίου η εκδήλωση απονομής των Διπλωμάτων Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στους αποφοίτους των ΙΕΚ που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις εξετάσεις Πιστοποίησης του 2017, που οργανώνονται από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Με βάση το Εθνικό και το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων, τα Διπλώματα αυτά είναι επιπέδου 5 και δίνουν τη δυνατότητα στους κατόχους τους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ως εξειδικευμένοι επαγγελματίες.

Την εκδήλωση στην οποία συμμετείχε πλήθος αποφοίτων ΙΕΚ, συγγενών και φίλων τους άνοιξε με σύντομη ομιλία η Δ/νουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ Δρ. Ελένη Γιαννακοπούλου και έκλεισε ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής κ. Ανδρέας Ριζούλης, ως εκπρόσωπος της Ν.Δ. ο βουλευτής κ. Ιωάννης Ανδριανός και ως εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων ο κ. Παναγιώτης Ευαγγελίου, Τομεάρχης Παιδείας. Απέστειλαν επίσης χαιρετισμό εκ μέρους της ΔΗ.ΣΥ. ο βουλευτής κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος και η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου.

Δημόσια εκδήλωση απονομής Διπλωμάτων Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στους αποφοίτους των ΙΕΚ πραγματοποιείται για πρώτη φορά από την ίδρυση του Οργανισμού και, όπως τόνισε η Δ/νουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ, είναι ένα πρώτο βήμα για να αποδοθεί στους αποφοίτους των ΙΕΚ το κοινωνικό κύρος που αντιστοιχεί στις σπουδές τους και ένα δείγμα της σύμπραξης του Οργανισμού στις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Παιδείας για μια νέα αρχή και κυρίως για ένα καινούργιο μέλλον της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη νέα μετα-μνημονιακή περίοδο στην οποία εισέρχεται η χώρα μας.
Παρόμοιες εκδηλώσεις έχουν οργανωθεί και θα πραγματοποιηθούν από τον ΕΟΠΠΕΠ και σε άλλες πόλεις της χώρας.

aponomi IEK 2017



Κοινοποίηση σε