Skip to main content

Αποτελέσματα Επιμορφωτικού Βιωματικού Εργαστηρίου με θέμα «από συμβούλους για συμβούλους …..από συμβουλευόμενους για συμβουλευόμενους. Ψυχοκοινωνική υποστήριξη ομηλίκων - ομοτίμων (peer support) στη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας». Θεσσαλονίκη 17-12-2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

«από συμβούλους για συμβούλους …..από συμβουλευόμενους για συμβουλευόμενους

Ψυχοκοινωνική υποστήριξη ομηλίκων - ομοτίμων (peer support) στη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας»

Πέμπτη 17/12/2015

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 17/12/2015 στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (Ο.Λ.Θ.) Α.Ε., το Επιμορφωτικό βιωματικό Εργαστήριο με θέμα «από συμβούλους για συμβούλους …..από συμβουλευόμενους για συμβουλευόμενους. Ψυχοκοινωνική υποστήριξη ομηλίκων - ομοτίμων (peer support) στη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας»

. Το Επιμορφωτικό Εργαστήριο διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΕΟΠΠΕΠ και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του ΕΟΠΠΕΠ ως Κέντρο Euroguidance της Ελλάδας και των αρμοδιοτήτων του για την υλοποίηση επιμορφωτικών δράσεων αναβάθμισης των δεξιοτήτων των επαγγελματιών συμβουλευτικής σταδιοδρομίας. Το εργαστήριο απευθυνόταν σε συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού / σταδιοδρομίας και λοιπούς επαγγελματίες συναφών υπηρεσιών και το παρακολούθησαν περίπου 250 σύμβουλοι σταδιοδρομίας από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ΣυΕΠ της χώρας μας (ΚΕΣΥΠ του Υπουργείου Παιδείας, ΚΠΑ του ΟΑΕΔ, Γραφεία Διασύνδεσης, ΚΕΔΙΒΙΜ, υπηρεσίες που απευθύνονται σε ειδικές κοινωνικές ομάδες κλπ).

Εισηγητές του βιωματικού εργαστηρίου ήταν η κα Φωτεινή Λέκκα και ο κος  Γιώργος Ευσταθίου, διδάκτορες κλινικής ψυχολογίας με σημαντική εμπειρία στο αντικείμενο της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ομοτίμων. Οι δυο εισηγητές παρουσίασαν αρχικά το θεωρητικό πλαίσιο και στην συνέχεια με την βοήθεια ασκήσεων και μελετών περίπτωσης τις απαιτούμενες δεξιότητες και τις μεθόδους - τεχνικές  που μπορεί να ακολουθήσει ένας σύμβουλος σταδιοδρομίας προκειμένου να αξιοποιήσει την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ομοτίμων (peer support) στο πλαίσιο που επιθυμεί και στον πληθυσμό – στόχο που θέλει να προσεγγίσει. Στους συμμετέχοντες μοιράσθηκε το αναλυτικό εγχειρίδιο που εξέδωσε ο ΕΟΠΠΕΠ για τη θεωρία και την πράξη της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ομοτίμων (peer support), όπου παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά, οι βασικές αρχές και τα οφέλη της, καθώς και τα αναγκαία βήματα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός προγράμματος τέτοιου είδους. Το Επιμορφωτικό Βιωματικό Εργαστήριο απετέλεσε επανάληψη του πολύ επιτυχημένου επιμορφωτικού εργαστηρίου που υλοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο ακριβώς στην Αθήνα.

Στους συμμετέχοντες χορηγήθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής. Η δράση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (50% Erasmus+/Euroguidance & 50% Εθνική Συμμετοχή).

Για τον χαιρετισμό του προέδρου του ΕΟΠΠΕΠ πατήστε εδώ

Για τον χαιρετισμό της Διεύθυνσης ΣυΕΠ του ΕΟΠΠΕΠ πατήστε εδώ

Για φωτό πατήστε εδώ

Για το πρόγραμμα του εργαστηρίου πατήστε εδώ

Για τις παρουσιάσεις των εισηγητών πατήστε εδώ 



Κοινοποίηση σε