Skip to main content

ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ Ν. 4763/2020 (ΦΕΚ Α 254/21.12.2020)


Σύμφωνα με το άρθρο 54 του ν. 4763/2020 (ΦΕΚ Α 254/21.12.2020) προβλέπεται ότι :
"Στα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή ενωσιακούς πόρους και παρέχονται στα Κ.Δ.Β.Μ., απασχολούνται αποκλειστικά εκπαιδευτές ενηλίκων εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., της περ. β` της παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 4115/2013 (Α` 24), με πιστοποίηση εκπαιδευτικής επάρκειας σε θεματικό αντικείμενο συναφές με αυτό που καλούνται να διδάξουν. Παροχή υπηρεσιών κατάρτισης σε Κ.Δ.Β.Μ., από εκπαιδευτές που δεν διαθέτουν την πιστοποίηση εκπαιδευτικής επάρκειας, επιτρέπεται στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η εξεύρεση πιστοποιημένων εκπαιδευτών, ύστερα από έγκριση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.".

Για την εφαρμογή της εν λόγω διάταξης και την αξιολόγηση σχετικών αιτημάτων των ενδιαφερόμενων φορέων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. απαιτείται θεσμική ρύθμιση των ειδικότερων προϋποθέσεων της διαδικασίας αναφορικά με τα κριτήρια και τον χρόνο εξέτασης των αιτημάτων.

Εν αναμονή της σχετικής ρύθμισης, για την οποία έχει ήδη εκκινήσει η συνεργασία του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι ενδιαφερόμενοι φορείς παρακαλούνται θερμά να μην αποστέλλουν σχετικά αιτήματα προς τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π..



Κοινοποίηση σε