Skip to main content

Συνάντηση με αντιπροσωπεία εκπροσώπων φορέων παροχής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


file 5

Συνάντηση εργασίας είχε, χθες, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., κ. Ιωάννα Λυτρίβη με αντιπροσωπεία εκπροσώπων φορέων παροχής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και πιστοποίησης προσόντων (ADVETI-Abu Dhabi Vocational Education and Training Institute, Worldskills Asia, National Qualifications Center, Vocational Education Development Centre of United Arab Emirates VEDC) από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής τους επίσκεψης στην Ελλάδα.

Αφού επισκέφθηκαν φορείς εκπαίδευσης και κατάρτισης της χώρας μας, ζήτησαν ενημέρωση από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο σχετικά με τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. στο εθνικό σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ), στις διαδικασίες αξιολόγησης και πιστοποίησης των αποφοίτων ΙΕΚ και στην εφαρμογή συστήματος διασφάλισης ποιότητας στην ΕΕΚ. Επίσης, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διαπερατότητα των συστημάτων ΕΕΚ στην ανώτατη Εκπαίδευση, καθώς και για την ανάπτυξη του εθνικού πλαισίου προσόντων και των ευρωπαϊκών εργαλείων που αξιοποιούνται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος, ως εκπρόσωπος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF Advisory Group) και ως εθνική εκπρόσωπος στο ευρωπαϊκό δίκτυο για την ΕΕΚ, REFERNET του CEDEFOP ενημέρωσε την αντιπροσωπεία αναλυτικά για τον τρόπο συνεργασίας και ενημέρωσης μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών στα θέματα της ΕΕΚ και των προσόντων. Δεδομένου ότι ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. είναι η εθνική δομή όλων των Ευρωπαϊκών Δικτύων που διαχειρίζονται θέματα διασφάλισης ποιότητας (EQAVET), προσόντων και ευρωπαϊκών εργαλείων διαφάνειας και κινητικότητας (EQF-NCP και Europass) διερευνήθηκαν δυνατότητες ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ελλάδας.

Η αντιπροσωπεία έλαβε περαιτέρω αναλυτική ενημέρωση από τον Διευθυντή Ανάπτυξης και Επικοινωνίας, κ. Αντώνη Γλάρο για τη νέα σύσταση του Συμβουλίου της 24ης Νοεμβρίου του 2020 σχετικά με την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (ΕΕΚ) για βιώσιμη ανταγωνιστικότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και ανθεκτικότητα (2020/C 417/01) και την ανάπτυξη του συστήματος διασφάλισης ποιότητας ΕΕΚ στην Ελλάδα.



Κοινοποίηση σε