Skip to main content

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΠΑ.Σ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ Π.ΕΠΑ.Σ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΥΠΑ


Μετά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για το Σύστημα Πιστοποίησης αποφοίτων ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας και Π.ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας της ΔΥΠΑ, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ κα Ρεμπούτσικα Γεωργία, επισπεύδει τις διαδικασίες έναρξης των εξετάσεων το ταχύτερο δυνατό, με στόχο να υλοποιηθούν άμεσα.

Η έκδοση της ΚΥΑ ήταν μια από τις πρώτες προτεραιότητες και απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση των εξετάσεων, διασφαλίζοντας την ποιότητα των διαδικασιών επικύρωσης των αποτελεσμάτων μάθησης που αποκτώνται μέσω των προγραμμάτων μάθησης στην ΕΠΑ.Σ. και στην Π.ΕΠΑ.Σ. και μέσω των προγραμμάτων μάθησης στον εργασιακό χώρο, καθώς εξειδικεύει τον τρόπο Οργάνωσης των εξετάσεων, τις αρμοδιότητες της Κεντρικής Εξεταστικής Επιτροπής Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) και των λοιπών Επιτροπών και συντελεστών για την υποστήριξη του έργου του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και της Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Κ..

Την ερχόμενη εβδομάδα, μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Κ. ο ΕΟΠΠΕΠ θα ανακοινώσει το χρόνο έναρξης υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων, που υπολογίζεται να είναι πάνω από 1.600 απόφοιτοι κατά την πρώτη εξεταστική περίοδο.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε εδώ το ΦΕΚ της ΚΥΑ Συστήματος Πιστοποίησης αποφοίτων ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας και Π.ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας της ΔΥΠΑ.



Κοινοποίηση σε