Skip to main content

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα) στις 11 και 12-1-2020 επιμορφωτικό σεμινάριο για συμβούλους σταδιοδρομίας με θέμα «Δικαίωμα στη Δια βίου Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας για ειδικές ομάδες: ΑΜΕΑ, πρόσφυγες – μετανάστες, ψυχικά ασθενείς, φυλακισμένους - αποφυλακισμένους, άτομα τρίτης ηλικίας, εξαρτημένους – άτομα σε διαδικασία επανένταξης και ρομά», που διοργανώθηκε από τη Δ/νση Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Συ.Ε.Π.) του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος Euroguidance για την τριετία 2018-2020.

Περισσότεροι από διακόσιοι Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας από τις δομές Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Συ.Ε.Π.) της εκπαίδευσης, της απασχόλησης και της κοινωνικής πρόνοιας, εκπρόσωποι φορέων παροχής υπηρεσιών Συ.Ε.Π. σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και γενικά εμπλεκόμενοι στην παροχή υπηρεσιών Συ.Ε.Π. συναντήθηκαν και αντάλλαξαν πληροφόρηση, προτάσεις βελτίωσης και καλές πρακτικές κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της ολομέλειας, της στρογγυλής τράπεζας και των έξι βιωματικών θεματικών εργαστηρίων, στα οποία συμμετείχαν εξειδικευμένοι σε κάθε ειδική ομάδα επιστήμονες.

Εκτός την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. κα Γεωργία Παπαευθυμίου και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο κα Ιωάννα Λυτρίβη, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό:

  • Η Γενική Γραμματέας Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κα Αναστασία Γκίκα,
  • Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, κος Σπύρος Πρωτοψάλτης,
  • Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κος Παναγιώτης Καλδής,
  • Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κος Δημήτρης Αλεξάκης
  • Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μάλτας Ronald G. Sultana, (Ph.D.), Διευθυντής του Ευρωμεσογειακού Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας.

Το πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου καθώς και σχετικό ενημερωτικό υλικό είναι διαθέσιμα εδώ https://www.eoppep.gr/index.php/el/announcements/1360-syep_pada

Για φωτογραφίες της εκδήλωσης πατήστε εδώ.



Κοινοποίηση σε